هر آنچه باید درباره سایت بدانید

بهترین سایت آموزش طراحی سایت برنا

پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۰۳

هر آنچه باید درباره سایت بدانید

۱۲۰ بازديد



وب سایت چیست؟

وب سایت اصطلاحا به مکانی در اینترنت گفته می شود که یک صفحه یا تعداد بیشتری از صفحات را در خود جا داده است. به بیان دیگر به مجموعه ای از صفحات در اینترنت که متعلق به مکان خاصی هستند، اصطلاحا وب سایت گفته می شود.

 

محتویات وب سایت ها عموما بر روی کامپیوتری به نام سرور قرار دارد و مجموعه ای از سرورها، شبکه جهانی وب را تشکیل می دهند. هر سرور می تواند یک یا تعداد بیشتری از سایت ها را درون خود جای دهد.

 

همانند دنیای واقعی که هر انسانی برای خود یک نام منحصر بفردی دارد، در دنیای مجازی یا اینترنت نیز اوضاع به همین منوال است. هر سرور ( یا کامپیوتر) برای آنکه از سرورهای دیگر متمایز شود و نیز هر وب سایت برای آنکه از وب سایت های دیگر متمایز شود، توسط یک شماره شناسایی منحصر بفرد یا IP مشخصی می شود.

سرور چیست؟

همانطور که گفته شد، یک سایت، از چندین صفحه تشکیل می شود. تنها سوالی که در اینجا مجهول است آنست که یک صفحه، از چه چیزی تشکیل می شود و چطور می توان آن را ساخت؟

 

در حالت عمومی، یک صفحه اینترنتی، چیزی فراتر از یک فایل کامپیوتری که در کامپیوتر سرور قرار گرفته است، نمی باشد. این فایل برای آنکه به درستی روی مرورگر شما نشان داده شود، نیاز دارد تا از قوانینی تبعیت کند. و آن قوانین، همان کدهای HTML می باشند. کدهای HTML، سنگ بنای هر صفحه اینترنتی می باشد و سوای از اینکه واقعا از چه زبانی برای برنامه نویسی و طراحی صفحه صفحه اینترنتی استفاده شده باشد، بر ماهیت وجودی و محوری زبان HTML تاثیری نمی گذارد.

انواع سایت‌ها کدامند؟

سایت‌ها برای اهداف مختلفی ساخته می‌شوند و هر کدام مخاطبان خاص خودشان را دارند. برای مثال سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org مرجع اطلاع‌رسانی آزمون‌های استخدامی و تحصیلی است و سایت دیگری مانند www.abbasmaroufi.de یک وبسایت شخصی با یادداشت‌های گاه و بی گاه نویسنده است و مقاصد تجاری ندارد. با این حساب سایت‌ها می‌توانند موضوعات مختلفی داشته باشند، از جمله این موضوعات می‌شود به سایت‌های خبری، پزشکی، آموزشی، شخصی، فروشگاه‌های اینترنتی و شبکه‌های اجتماعی مثل فیسبوک اشاره کرد

تفاوت وب سایت با وبلاگ

بسیاری از افراد این دو را باهم اشتباه می‌گیرند یا آن‌ها را به جای هم به کار می‌برند. اما این یک تصور

غلط است. درست است که هردو شباهت‌هایی به یکدیگر دارند اما چگونگی ساخت، مدیریت و حوزه

استفاده آن‌ها باهم فرسنگ‌ها تفاوت دارند.

وبلاگ‌ها عموما رایگان‌اند، نیازی به طراحی ندارند و برای راه اندازی آن‌ها نیاز به دانش فنی خاصی نداریم.

همچنین امکان آرشیو مطالب و اشتراک‌گذاری فایل‌های صوتی و تصویری وجود دارد. اما برای ایجاد یک

وب سایت، نیاز به صرف هزینه برای خرید دامنه، هاست، طراحی و همچنین دانش مدیریت آن می‌باشیم.

همچنین وبلاگ‌ها اکثرا کاربرد شخصی دارند اما حوزه‌ کاربردی وب سایت‌ها متفاوت است.

چه کسانی می‌توانند سایت داشته باشند؟

هر فردی که روی کرۀ زمین زنده است و نفس می‌کشد می‌تواند برای مقاصد تجاری یا حتی برای یادداشت‌های شخصی خودش یک سایت داشته باشد.

اما خواهش می‌کنم به یک نکته توجه کنید. همۀ ما در قبال محتوایی که تولید می‌کنیم و چیزهایی که به این جهان زیبای پهناور اضافه می‌کنیم مسئولیم. پس سعی کنیم قبل از ساختن سایت، هدفمان را مشخص کنیم و ببینیم که به چه چیزی می‌خواهیم برسیم. در مقالۀ «چرا تولید محتوا در وبسایت اهمیت دارد؟» با اهمیت محتوای سایت و کارایی آن آشنا شوید.

مزایای داشتن سایت برای کسب و کارها چیست؟

دلایل مختلفی وجود دارد که نشان می‌دهد هر کسب و کاری برای ادمۀ حیات به یک سایت نیاز دارد. یکی از این دلایل این است دنیای تکنولوژی با سرعت 300 کیلومتر در ساعت در حال نفوذ به زندگی مردم و جهان دارد به سمت اینترنتی شدن پیش می‌رود. همانطور که می‌دانید علاقه و اعتماد مردم به خریدها و انجام کارها از طریق اینترنت روز به روز در حال بیشتر شدن است، پس چرا شما از این غافله عقب بمانید و کسب و کارتان را وارد دنیای مجازی نکنید؟

برای راه اندازی سایت باید از کجا شروع کنم ؟

شما برای راه اندازی یک وب سایت باید ۳ تا کار انجام بدین که معمولا هر سه مرحله توسط  یک  شرکت ( یا تیم ) طراحی  وب سایت انجام میشه اما دو تا از این مراحل می تونه توسط خودتون هم  انجام بشه :

طراحی و برنامه نویسی سایت :

 شما باید یه تیم طراحی و برنامه نویسی سایت رو پیدا کنید و شرایط کاری تون رو به طور کامل واسه شون تشریح کنید . بعد از جلسه معارفه و عقد قرارداد ، تیم طراحی سایت ، یک نرم افزار اختصاصی برای سایت شما طراحی و برنامه نویسی می کنن که بعد از انجام دو مرحله بعدی این نرم افزار توسط آدرس اینترنتی تون در دسترس همه کاربران قرار میگیره .

 خرید دامین یا همون آدرس اینترنتی :

برای درک کامل دامین و هزینه هاش بعدا حتما پست راهنمای خرید دامین رو بخونید . شما می تونید دامین تون رو خودتون بخرید و برای این کار احتیاجی به دخالت تیم طراحی سایت نیست . اما اگر به گروه طراحی سایت تون به اندازه کافی اعتماد دارید بهتره اونا این کار رو انجام بدن چون نکات ریز و درشت زیادی وجود داره که شما ازش اطلاع ندارید . اگر دامین رو شرکت طراحی سایت براتون میخره ، حتما تاکید کنید که دامین رو به نام شخص خودتون یا شرکت تون ثبت کنن !

 اجاره سرور :

سرور به کامپیوتری گفته میشه که وب سایت شما ( که یه جور نرم افزاره ) روی این کامپیوتر نصب میشه

هزینه راه اندازی وب سایت چقدره ؟

همونطور که در بخش قبلی عرض کردم شما برای راه اندازی یک وب سایت باید ۳  تا مرحله روطی کنید . مخارج راه اندازی وب سایت تون هم به همین سه عامل بستگی داره که من خیلی کوتاه و ساده عرض میکنم خدمت تون :

 هزینه خرید دامین : برای راه اندازی یک سایت شما حداقل به یک دامین ( آدرس اینترنتی ) احتیاج دارین . هزینه دامین سالیانه پرداخت میشه و حداقل باید سالی ۱۰ هزار تومن برای دامین بپردازید .  دامین ir حدودا ۱۰ هزار تومنه اما دامین های بین المللی مثه com یا net سالانه حدود ۴۵ تومن .

 هزینه اجاره سرور : هزینه سرور به نوع سایت و تعداد بازدید تون مربوط میشه . هر چی نرم افزار سایت تون پیچیده تر باشه سرور قوی تری نیاز دارید . هر چی تعداد بازدید سایت تون بیشتر باشه ، به سرور قوی تری نیاز پیدا می کنید . و طبیعیه که هر چقدر سرور قوی تر باشه اجاره اش هم گرون تره ! هزینه سرور معمولا به طور ماهیانه پرداخت میشه و من هم اکیدا توصیه میکنم که اجاره سرور رو به صورت ماهیانه پرداخت کنید .

 هزینه طراحی و برنامه نویسی سایت :هزینه طراحی و برنامه نویسی توسط تیم طراحی وب سایت تعیین میشه و معمولا به صورت توافقیه . هزینه طراحی معمولا بر اساس مدت زمان کار روی پروژه تعیین میشه اما سلیقه و سوابق کاری طراح می تونه تا حد زیادی رو قیمت تاثیر گذار باشه . هزینه برنامه نویسی هم بر اساس پیچیدگی پروژه تعیین میشه . برای مثال هزینه کد نویسی یک کاتالوگ ساده خیلی کمتر از یک سایت آموزشگاه زبانه ! به دلیل اینکه  ساختار وب سایت یک آموزشگاه زبان بسیار پیچیده تره

 

پیش از هر اقدامی برای راه  اندازی وب سایت به این نکات توجه کنید :

 حتی اگر مشغله های کاری زیادی دارین ، باز هم سعی کنید حداقل یه چیزایی از اینترنت  یاد بگیرید . سعی کنید از اینترنت و موبایل و کامپیوتر یکم سر در بیارید در غیر اینصورت  یا سرتون کلاه میذارن یا اینکه مجبور میشید بیشتر هزینه کنید تا به نتیجه دلخواه برسید !

 موقع خرید دامین حتما از تیم طراحی بخواید که دامین رو به نام شخص خودتون ( یا شرکت تون ) ثبت کنن .

انتخاب دامین ( نام سایت ) مسئله بسیار مهمیه و ازش سر سری رد نشید . اسم خوب می تونه هزینه های تبلیغات تون رو کاهش بده !

 در خیلی از کشور ها برنامه نویس ها به خصوص برنامه نویس های حرفه ای وب افراد پولداری هستن چون دستمزد بالایی دارن ! متاسفانه در ایران هنوز مردم ارزش کار یک برنامه نویس وب پی نبردن اما به مرور زمان متوجه این مسئله میشن . اما حتی در همین شرایط هم برنامه نویس ها و طراحان حرفه ای وب با دستمزد کم کار نمیکنن . بنابراین به هیچ وجه گول قیمت پایین رو نخورید . البته یه عده ای هم از این تئوری سوء استفاده می کنن و دستمزد بسیار بالایی رو تعیین می کنن که اصلا معقول نیست .

 من اکیدا توصیه میکنم یک سرور ایرانی تهیه کنید ! سرو های ایرانی گرون ترن اما ارزششو داره . بعضی از شرکت های طراحی وب با قیمت پایین گول تون میزنن . این شرکت ها بدون اینکه بهتون اطلاع بدن میرن یه سرور اروپایی براتون میخرن که خیلی ارزونه . ارزون بودن ارتباط مستقیم با کیفیت داره ، شک نکنید ! سرور ایرانی به دلیل نزدیک بودن به موقعیت جغرافیایی به کاربران ، می تونه نقش مهمی در افزایش سرعت سایت تون داشته بشه . سرعت سایت برای همه مهمه !

بعد از راه اندازی سایت یاد چه کار کنم ؟

وقتی شما یه وب سایت راه اندازی میشه درست مثل اینه که رفته باشید تو کویر یه هتل ۵ ستاره تاسیس کرده باشید ! هیچکس از وجود شما اطلاع نداره . البته به مرور زمان گوگل یه تعدادی بازدید بهتون میده اما خب گوگل یک سیستم پیچیده و سخت گیره و هر وب سایتی شانس دیده شدن تو گوگل رو نداره . بنابراین کاری که بلافاصله بعد از تاسیس سایت لازمه انجام بدین تبلیغات اینترنتیه . بدون تبلیغات سایت تون فقط یه کارت ویزیته. اگر می خواید سایت تون برای شما بازاریابی کنه باید حتما سایت تون رو به روش های مختلف تبلیغ کنید . خواهش می کنم بدون تحقیق ، تبلیغات اینترنتی رو شروع نکنید ، چون پول تون هدر میره !

 

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.